HulstHulst

Hulst, de meest Vlaamse Vestingstad van Nederland ligt in het uiterste zuid-westen van Nederland. Het is Zeeuws-Vlaanderen op zijn best, het Zeeuwse stukje van Vlaanderen, waar de tradities van twee landen (Nederland en Belgiƫ) tesamen komen. Maar waar ook hard gestreden is door beide landen om de heerschappij over het gebied te verkrijgen. Zo hard dat de Hulstenaren in de loop der eeuwen hun stad hebben omgebouwd tot een ware vesting. Een vesting die nog geheel intact is en in al zijn glorie te bewonderen is.
 
Hulst is echter meer dan alleen vestingstad. U zult zien dat de middeleeuwse dierenepos 'Reynaerde de vos', volop leeft in het land van Hulst. Wandelend door of rond de vestingstad, zult u merken dat vele straten en gebouwen een naam dragen uit het verhaal.

De H. Willibrordus Basiliek, het Stadhuis en de vele andere monumentale panden maken de vestingstad compleet.

Heeft u meer zin om even de wijdse natuur in te gaan en te genieten, dan is ook dit mogelijk in Hulst. Net buiten Hulst ligt het Verdronken Land van Saeftinghe, een groot buitendijks natuurgebied, dat u rust, ruimte en sfeer biedt.

Gaat u voor de Vlaamse sfeer, dan nodigen wij u graag uit in in één van de vele sfeervolle cafés, restaurants, winkels en diverse andere voorzieningen.
 
Bent u nieuwsgierig geworden, neem dan eens de tijd voor vestingstad Hulst. Doen!
 

Informatie over de vestingstad Hulst