GeertruidenbergHeden Geertruidenberg

Ondernemers en inwoners heten u graag van harte welkom. De inwoners zijn trots op hun gemeente. En wie er eens komt, komt er graag weer terug.
Hollands oudste stad Geertruidenberg met een prachtige historische kern, met vestingwallen, bolwerken en ravelijnen. Het eeuwenoude marktplein omzoomd door schaduwrijke leilinden. De statige toren van de Geertruidskerk kijkt al eeuwenlang uit over stad en inwoners. Als u op uw gemak door de historische kern loopt, fietst of op een van de terrasjes uitrust en in verwondering om u heen kijkt, dan proeft u de sfeer van vroeger tijden, toen Geertruidenberg een belangrijke handelsstad was. Gezellige en culinair aantrekkelijke horecagelegenheden versterken graag en op professionele wijze de inwendige mens. Geertruidenberg biedt mogelijkheden voor elke beurs.
 
In de gemeente Geertruidenberg zijn de afstanden klein. Over de brug die de rivier De Donge, de poort naar de Biesbosch, overspant, staat u aan de rand van het centrum van het gemoedelijke en gezellige Raamsdonksveer. Een dynamisch dorp met beeldbepalende panden en resten uit het verleden rondom de Haven en het Heereplein. Met bedrijventerrein Dombosch en even verderop Fort Lunet dat een bezoek meer dan waard is.
 
De gemeente Geertruidenberg heeft voor elk wat wils. Niet meer dan enkele minuten van Raamsdonksveer biedt het landelijk gelegen Raamsdonk u een ander gezicht. Een oase van rust voor uw fiets- of wandeltocht langs typische Langstraat boerderijen. Neem zeker ook even tijd voor een stapje terug in het verleden. Een bezoek aan Rijtuig Museum Landgoed Het Broeck helpt u daarbij.
 
De gemeente Geertruidenberg biedt u meer dan u denkt!