Nieuws

Historische schepen fascineren

Historische schepen fascineren

Beleef ook de historie aan de waterkant, tijdens de Vestingstedendagen op 4 en 5 juni 2017 in Geertruidenberg.

Zij tonen de rijke maritieme historie van Nederland in volle glorie. In vele vormen en met rijke details vertellen zij elk hun eigen verhaal. Dankzij de inspanningen van vele particuliere restaurateurs bezit Nederland de grootste collectie historische schepen. Van klippers en tjalken tot stoomslepers en van platbodemjachten tot zeilwherries. Schepen van de "Landelijke Vereniging Behoud van Historische Bedrijfsvaartuigen” 


Tijdens de Vestingstedendagen 4 – 5 juni 2017 zal in de binnenstad de kanonnen en musketten knallen, kruitdampen, kletterende zwaarden, vervaarlijk puntige pieken en zwaaiende vaandels te zien zijn. Tegelijk zal aan de waterkant van de rivier de Donge een maritiem feestje worden gemaakt. Hier kan je genieten van rijke maritieme historie die de gemeentes in deze regio heeft groot gemaakt, langs de waterkant zullen 10 tallen traditionele binnenvaart schepen afmeren. Lopend langs de schepen kan je een praatje maken met de schippers die je alle ins en outs kan vertellen over zijn schip.

Info ‘Het Historische Bedrijfsvaartuig’:    http://www.lvbhb.nl/ 

Op het verenigingsschip van ‘Het Historische Bedrijfsvaartuig’ de Terra Nova, zal in het ruim een foto tentoonstelling worden gehouden over scheepswerven uit onze gemeente. Hier kan je zien hoe het allemaal begon in onze gemeente, nog voor 1900 ontstaan de eerste "scheepmakerij” waar kleine ijzere schepen tot 30 ton worden gebouwd.

In de passantenhaven naast de brug (Scheepsdiep) laat ´De Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw´ VBZ (is een behoudsorganisatie van authentieke Nederlandse riviervissersschepen) zien, hoe het leven van een zalm schipper er uitzag. Met hun zalmschouwen en oude ambachten kan je onder genot van een lekker visje genieten van een mooi schouwspel.

 Info VBZ : http://www.zalmschouw.nl

Datum geplaatst: 21-04-2017

Meer nieuws:

Historische schepen fascineren

Lees »

Koninklijk raam uit 1922 terug in Briels stadhuis

Lees »

Schapen of robomaaiers?

Lees »

Stadswandeling en torenbeklimming Geertruidenberg

Lees »

Stap in een schilderij tijdens het museumweekend in Den Briel

Lees »

Nieuwe Brochures Vestingsteden 2017

Lees »

Vestingstedendagen in Geertruidenberg

Lees »

Beleef het 1 Aprilfeest in Brielle!

Lees verder »

Vestingstedendagen 2017

Lees verder »

Kijk voor nieuws op www.vvvbrabantsewal.nl

Lees verder »

Mooiste Vestingstad van Nederland

Lees verder »

Internationale belangstelling voor Slag om Dondervoort

Lees verder »