Nieuws

Internationale belangstelling voor Slag om Dondervoort

Internationale belangstelling voor Slag om Dondervoort

‘Slag om Dondervoort’ nam deel aan de Educational Game Arcade, ofwel de galerij van goede voorbeelden van (veelal) Amerikaanse meaningful games. De belangstelling voor het innovatieve spelconcept over de Tachtigjarige Oorlog was tijdens de achtste Games+Learning+Society Conference op de University of Wisconsin (VS) groot. Diverse onderdelen werden geprezen. Vooral de groepsdynamiek, de vakoverschrijdende en multidisciplinaire aanpak en de algehele ‘look-and-feel’ kregen veel waardering.

Op 13, 14 en 15 juni jl. vond de achtste Games+Learning+Society Conference plaats op de University of Wisconsin. Als één van de belangrijkste internationale evenementen over games en educatie, biedt de conferentie de laatste ontwikkelingen en inhoudelijke en wetenschappelijke discussies en inzichten over wat gaande is binnen dit werkgebied. Het driedaagse programma bestond onder andere uit een combinatie van plenaire sprekers (Colleen Macklin, Reed Stevens en Sebastian Deterding), een groot aantal workshops en parallelsessies, posterpresentaties, galerij van goede voorbeelden en demonstraties. Zie www.glsconference.org voor meer informatie.

 

Deelname van Slag om Dondervoort

‘Slag om Dondervoort’ nam deel aan Educational Game Arcade, ofwel de galerij van goede voorbeelden van veelal Amerikaanse projecten. De belangstelling voor het innovatieve spelconcept over de Tachtigjarige Oorlog in Nederland was groot. Diverse onderdelen werden geprezen. Zoals de groepsdynamiek die ontstaat gedurende het spel, die de sociale vaardigheden van leerlingen stimuleren. Maar ook de vakoverschrijdende en multidisciplinaire aanpak werd gewaardeerd. Het spel sluit immers op diverse vakken aan, waaronder geschiedenis, CKV, gymnastiek en wiskunde. Als laatste bestond waardering voor de algehele ‘look-and-feel’ die bereikt is in het studentenproject. Voor de ontwikkelingen waren diverse studenten van de Hogeschool voor de Kunsten - Research & Development programma Design for Playful Impact – verantwoordelijk.

 

Betrokken partijen

Het spelconcept is gemaakt door het Research & Development programma Design for Playful Impact verbonden de HKU. Opdrachtgever is de Vereniging van de Nederlandse Vestingsteden. Jennemie Stoelhorst is extern projectleider. Het spel is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het CultuurFonds Bank der Nederlandse Gemeenten, het VSBfonds en het SNS Reaalfonds.

Datum geplaatst: 30-06-2012

Meer nieuws:

Goed nieuws: weer een stichting die wij mogen verwelkomen!

Lees »

Grave: nog een paar dagen en dan gaat het van start: De vestigstedendagen in vestingstad Grave op 7 en 8 april aanstaand

Lees »

Posters van vestingfeesten 7 en 8 april aanstaande in Grave

Lees »

Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Lees »

Historisch spektakel 7 en 8 april in vestingstad Grave!!

Lees »

Startschot samenwerking in 2018 van de VNV en de KNAC

Lees »

Nieuw in Willemstad is de Waterbus!

Lees »

Aankondiging Vestingstedendagen op 7 en 8 april 2018 in GRAVE!

Lees »

Vestingstedendagen in Grave

Lees verder »

Beleef het 1 Aprilfeest in Brielle!

Lees verder »

Vestingstedendagen 2017

Lees verder »

Kijk voor nieuws op www.vvvbrabantsewal.nl

Lees verder »

Mooiste Vestingstad van Nederland

Lees verder »

Internationale belangstelling voor Slag om Dondervoort

Lees verder »