Arrangementen

Terug naar ontdekken

Geertruidenberg - Op verkenning in Geertruidenberg

Op verkenning in Geertruidenberg
Hollands oudste stad Geertruidenberg met een prachtige historische kern, met vestinggrachten, bolwerken en ravelijnen, heet u van harte welkom. Uw dagje uit kunt u zelf indelen, neem er wel de tijd voor.

Aan de hand van het boekje  ‘De Sleutel van Holland, wandeling door de oude vestingstad Geertruidenberg’ gaat u op verkenning door een levend stukje historie. Niet alleen tijdens deze wandeling proeft u het verleden van deze oorspronkelijke handelsstad en latere grensvesting, waaraan Graaf Willem I van Holland al in 1213 stadsrechten verleende. Ook in museum De Roos staat de geschiedenis van de stad in allerlei aspecten centraal. Zo tonen er maquettes de ontwikkeling van de vesting. Het museum is gevestigd in een van de fraaie historische panden aan de Markt. Het toegangskaartje voor dit museum is inbegrepen.

Het spreekt voor zich dat ook de inwendige mens niet wordt vergeten. Tapperij Huis ten Bos aan de Markt ontvangt u met koffie en voor uw lunch gaat u naat ToDaze concept store of ´t Bergsch Backhuys.

Van het VVV - agentschap Geertruidenberg ontvangt u bovendien een aardige herinnering aan uw bezoek. Ook voor uw (klein)kinderen is er een verrassing.

Het arrangement is het gehele jaar mogelijk: mei t/m september op woensdag t/m zondag en oktober t/m april donderdag t/m zondag en kost € 21,00 per persoon.

Informatie over het arrangement is te verkrijgen bij: VVV – agentschap Geertruidenberg, Markt 46,4931 BT Geertruidenberg, telefoon 0162 517689, e-mail info@vvvgeertruidenberg.nl.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op diverse data in het jaar biedt het VVV-agentschap individuele deelnemers gelegenheid stadwandelingen en torenbeklimmingen mee te maken. Het VVV-agentschap kan u informeren over de juiste data. Stadswandeling, torenbeklimming, rondleiding Stadhuis en Geertruidskerk en de cultuur-historische fietstocht door de kernen Geertruidenberg-Raamsdonksveer-Raamsdonk zijn voor groepen het gehele jaar mogelijk. 

Inlichtingen bij het VVV-agentschap Geertruidenberg of op www.vvvgeertruidenberg.nl.